General Category > General Discussion

Bike hard to start when itís hot???

(1/7) > >>

bobrebos:
If I ride my 2013 Stelvio for a while and it gets hot and I shut it off, when I return like 45 minutes later it turns over and over and over without starting.  Then I stop trying to start it, wait a few more minutes, try again and it starts.  Starts fine in the morning when itís been sitting/cold.  Electrical problem somewhere when hot like a coil failing or something???  Any ideas before I bring it to a shop somewhere. 

Wayne Orwig:
I would reset the TPS and do a throttle body sync. It sounds like it is just a touch lean (or rich) at that temperature.
It may also be a sticking idle stepper motor.

Also, double check the spark plug gap. Everything may be struggling in those conditions and a bit too much gap may just be enough to prevent it from firing.

bobrebos:

--- Quote from: Wayne Orwig on May 17, 2022, 10:23:33 AM ---I would reset the TPS and do a throttle body sync. It sounds like it is just a touch lean (or rich) at that temperature.
It may also be a sticking idle stepper motor.

Also, double check the stark plug gap. Everything may be struggling in those conditions and a bit too much gap may just be enough to prevent it from firing.

--- End quote ---

Thank you

Mayor_of_BBQ:
Set the valves and change the plugs, that would be the first stop for me, then proceed as wayne says above if you a a guzzidiag person

bobrebos:
These plugs on my 2013 Stelvio (Ngk CR8EKB) are dual tab type plugs so I donít think I can adjust change the gap??  Maybe I should order some single tab (NGK PMR8B) which are also recommended for the Stelvio.  Single tab would be able to set gap. 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version